Stelling: De Nashville-ophef toont ons dat we geen fatsoenlijk debat kunnen voeren

“Deze verklaring kan nooit een basis vormen voor een debat. Als je hem heel goed leest, zie je liefde en goede bedoelingen en verwelkoming van de groepen waar ze het over hebben. Maar het komt niet over bij de mensen. Als je een document hebt dat niet overkomt, is dat een lastige basis voor een debat.”

Lisette van Aken – psychologe en theologe. Zij is weduwe en momenteel fulltime alleenstaande moeder

“Ik ben het volledig eens met wat Lisette zegt. Het is geen basis. Los van het feit dat de Nashville – verklaring heel ongelukkig is. Hoe kan een document in veertien korte stellingen heel kort door de bocht, recht doen aan deze gevoelige thema’s? Wat de boel dan ook nog eens op scherp zet, is dat er gevraagd wordt de Nashville-verklaring te tekenen. Het is niet gek dat homoseksuelen zich hierdoor gekwetst voelen. Ze hebben het vaak al moeilijk genoeg met hun worsteling. De verklaring getuigt van weinig inzicht in wat die mensen doormaken.”

Anna Plakas – psychologe en moeder van twee kinderen
Tags: , ,

Plaats een reactie

Sjoukje Dijkstra

Nuchter, sociaal, christelijk bewogen. Zomaar een paar woorden die op van toepassing zijn op Sjoukje. Na 4 zwangerschappen mama van 2. Sjoukje geniet van het leven en haar gezin. Hoewel, soms ook even niet... ;)

Weten wat Sjoukje bezig houdt? Bezoek haar persoonlijk blog Yakamoz!

Yakamoz | Het persoonlijk blog van Sjoukje Dijkstra