Stelling: Internationale Vrouwendag (8 maart) draagt niet bij aan echte emancipatie van de vrouw

“Ik vind het moeilijk om als man hiervan iets te vinden, zonder mijzelf belachelijk te maken. Niettemin zijn er een hoop opinieleiders, beleidsmakers en feministen die voor andere vrouwen willen bepalen hoe zelfontplooiing eruit zou moeten zien. Dan krijg je ook het vreemde verschijnsel van positieve discriminatie enerzijds en anderzijds dat vrouwen die voor een traditioneel rollenpatroon kiezen, worden gezien als verraders van het feministisch ideaal.”

Frank Bosman – cultuurtheoloog

“Bij emancipatie wordt doorgaans een bepaalde groep in de schijnwerpers gezet ten koste van een andere, in dit geval ‘mannen’. Mannen en man-zijn hebben inmiddels misschien wel meer aandacht nodig, want nu vrouwen overal aanwezig zijn, is de rol van mannen in de samenleving steeds onduidelijker geworden. Als weduwe voed ik de kinderen alleen op, en ik kom in het dagelijks leven met mijn kinderen zelden mannen tegen. In het onderwijs zijn mannen zelfs bijna verdwenen. Dit terwijl kinderen ook mannelijke rolmodellen nodig hebben.”

Lisette van Aken – psychologe en heeft een master theologie
Tags: ,

Plaats een reactie

Sjoukje Dijkstra

Nuchter, sociaal, christelijk bewogen. Zomaar een paar woorden die op van toepassing zijn op Sjoukje. Na 4 zwangerschappen mama van 2. Sjoukje geniet van het leven en haar gezin. Hoewel, soms ook even niet... ;)

Weten wat Sjoukje bezig houdt? Bezoek haar persoonlijk blog Yakamoz!

Yakamoz | Het persoonlijk blog van Sjoukje Dijkstra