Stelling: Het terughalen van kalifaatkinderen is een te groot veiligheidsrisico.

“Ja, ze moeten terug. Dat is onze plicht als samenleving. We moeten gewoon voor ze zorgen. Natuurlijk is ook de veiligheid van ons land in het geding. Dat de ouders de fout in zijn gegaan, ontkennen we niet, maar het blijven Nederlandse kinderen die zelf niks fout hebben gedaan. We horen als samenleving uit medemenselijkheid voor hen te zorgen. Het is zelfs onze morele plicht – als christenen helemaal – om ze opnieuw op te nemen en ze een nieuwe kans te geven om een goed leven op te bouwen.”

Anne Christine Girardot – regisseur en televisiemaker.

“Mijn eerste reactie is een vraag: waarom moeten kinderen boeten voor de foute keuzes van hun ouders? Daarbij voel ik een soort verontwaardiging. De meeste van deze kinderen zijn (gedwongen) meegenomen of daar geboren. Zij hebben niet bewust voor het kalifaat gekozen en kunnen er echt niks aan doen. Ze leven in onveilig gebied, in slechte omstandigheden in gevangenschap of vluchtelingenkampen. Daar voltrekt zich echt een menselijk drama.”

Loes Hakvoort – projectcoördinator Maatschappelijke Diensttijd op GSG Guido Arnhem
Tags:

Plaats een reactie

Sjoukje Dijkstra

Nuchter, sociaal, christelijk bewogen. Zomaar een paar woorden die op van toepassing zijn op Sjoukje. Na 4 zwangerschappen mama van 2. Sjoukje geniet van het leven en haar gezin. Hoewel, soms ook even niet... ;)

Weten wat Sjoukje bezig houdt? Bezoek haar persoonlijk blog Yakamoz!

Yakamoz | Het persoonlijk blog van Sjoukje Dijkstra