Stelling: De waterschapsverkiezingen zijn een lege huls.

“Ik snap dat er mensen zijn die het nietszeggend inden. Het is lastige materie, maar democratie is een kostbaar goed. Dat vraagt nu eenmaal van burgers dat ze zich verdiepen. Het is goed om te beseffen dat een groot deel van Nederland onder de zeespiegel ligt, die ook nog eens stijgt. Dat betekent dat er grote consequenties zijn voor de waterhuishouding en er moeten dus goede beslissingen genomen worden. Daar zijn de waterschappen voor. Zelf ga ik zeker stemmen. Dat zie ik als mijn plicht.”

Eric Holterhues – directeur van Oikocredit Nederland

“Ik heb nog nooit een verkiezing gemist, hoe obscuur ook. Ik vind de waterschapsverkiezing wel een van de moeilijkste. Dat komt omdat het waterschap een meer uitvoerende organisatie is. In de samenleving als geheel hebben we verschillende overtuigingen. Daarbij kun je zeggen: ‘Als ik op zo’n partij stem, is dat terug te zien in de samenleving, aan beslissingen die genomen worden.’ Hoe zit dat met ons water? Ik kan me weinig voorstellen bij liberaal, sociaal of christendemocratisch water. Je hebt ook zo’n ecologische partij, Water Natuurlijk. Ik denk dat zij het heel goed gaan doen, want daar heb ik een beeld bij.”

Jan-Jaap van Peperstraten – pastoor in Heemstede
Tags:

Plaats een reactie

Sjoukje Dijkstra

Nuchter, sociaal, christelijk bewogen. Zomaar een paar woorden die op van toepassing zijn op Sjoukje. Na 4 zwangerschappen mama van 2. Sjoukje geniet van het leven en haar gezin. Hoewel, soms ook even niet... ;)

Weten wat Sjoukje bezig houdt? Bezoek haar persoonlijk blog Yakamoz!

Yakamoz | Het persoonlijk blog van Sjoukje Dijkstra