Stelling: Leerkrachten moeten weer strenger durven zijn voor leerlingen.

“Dit was natuurlijk naar aanleiding van die onderwijsassistent die een jongen bij zijn nekvel heeft gegrepen. Mijn eerste reactie daarop is: fijn dat die vent dat gedaan heeft. Daarin ben ik wellicht niet sprankelend, want volgens mij is heel Nederland het met me eens als ik zeg dat leraren strenger mogen zijn. Dat betekent niet dat we terug moeten naar de tijd van de liniaaltjes, maar grenzen mogen wel duidelijker aangegeven worden. Dat moet in eerste instantie verbaal en soms is het nodig dat fysiek te doen.”

Frank Bosman – cultuurtheoloog en werkzaam aan de Universiteit van Tilburg

“Het is belangrijk dat er meer respect komt voor docenten en ouderen. Kinderen zouden daarin moeten worden opgevoed. Ik vind ook dat ouders daarbij best geholpen mogen worden. Gewoon door als docenten aan te geven: ‘Zo ga je niet met mij om.’ Wat die jongen heeft gedaan, was duidelijk over de grens. Dan vind ik ook dat scholen meer achter hun docenten mogen gaan staan. Als moeder zijnde vind ik fysiek aanpakken echter een brug te ver.”

Lisette van Aken – psychologe en heeft een master theologie
Tags: , ,

Plaats een reactie

Sjoukje Dijkstra

Nuchter, sociaal, christelijk bewogen. Zomaar een paar woorden die op van toepassing zijn op Sjoukje. Na 4 zwangerschappen mama van 2. Sjoukje geniet van het leven en haar gezin. Hoewel, soms ook even niet... ;)

Weten wat Sjoukje bezig houdt? Bezoek haar persoonlijk blog Yakamoz!

Yakamoz | Het persoonlijk blog van Sjoukje Dijkstra