Stelling: 'Ik geef liever geld aan ontwikkelingshulp dan aan mijn plaatselijke kerk.'

“Ik hoorde deze week goed nieuws uit Beieren. Daar had iemand 160.000 euro achter gelaten op het altaar van een kerk. Die gift was voor Afrika. Daar moest ik gelijk even aan denken bij deze stelling. Nou is het voor de Kerk in Duitsland een hele andere situatie. ie wordt namelijk gefinancierd met belastinggeld. In Nederland is de Kerk afhankelijk van giften. Ik hoop toch ook dat mensen daarom ook nog steeds iets aan ons willen geven. Al was het alleen maar omdat er dan een plek is waar mensen kunnen horen dat het goed is om te geven aan mensen in nood.”

Jan-Jaap van Peperstraten – pastoor in Heemstede

“Jezus zegt toch niet voor niets: ‘Wat gij aan de minsten der Mijnen hebt gedaan, hebt gij aan Mij gedaan.’ Dat is geen vrijblijvend geluid, het is een opdracht. We moeten de Kerk steunen, maar ook mensen die in armoede leven. Wat mij betreft, ligt het in elkaars verlengde. Als je alleen aan ontwikkelingshulp geeft en er niet in investeert dat het geluid van het Evangelie te horen blijft door te geven aan de Kerk, dan ben ik bang dat dit geluid kan verdampen. Tegelijkertijd, als je alleen zou geven aan je plaatselijke kerk, vergeet je het zuidelijk halfrond van de wereld.”

Eric Holterhues – directeur van Oikocredit Nederland
Tags:

Plaats een reactie

Sjoukje Dijkstra

Nuchter, sociaal, christelijk bewogen. Zomaar een paar woorden die op van toepassing zijn op Sjoukje. Na 4 zwangerschappen mama van 2. Sjoukje geniet van het leven en haar gezin. Hoewel, soms ook even niet... ;)

Weten wat Sjoukje bezig houdt? Bezoek haar persoonlijk blog Yakamoz!

Yakamoz | Het persoonlijk blog van Sjoukje Dijkstra