Woongroep Bloesemhof en Dagbesteding Vlinderhof kondigen sluiting aan

De IJsselbode

Bezorgde betrokkenen richten actiegroep Behoud Ouderenzorg Montfoort op

In een brief op 31 oktober werd door Zorginstelling Rijnhoven sluiting aangekondigd van zowel de Bloesemhof als Vlinderhof. ‘Hoe dit heeft kunnen gebeuren?’, is een vraag die bij alle direct betrokkenen leeft, maar vooral ook: ‘Hoe kunnen we dit nu nog voorkomen?’

Afgelopen zaterdag kwam een groepje bezorgde betrokkenen bij elkaar. Puur om te inventariseren: hoe nu verder? Duidelijk werd dat de actiebereidheid onder betrokkenen groot was. Leendert Scheel schrijft daarover naderhand op Facebook: “Naar aanleiding van het verontrustende bericht dat de ouderenzorg in Montfoort gaat verdwijnen hebben een aantal inwoners de actiegroep B.O.M. samengesteld (Behoud Ouderenzorg Montfoort). De actiegroep stelt zich als doel om in alle gevallen de ouderenzorg te behouden!

Bekijk artikel

Reacties op vertrek wethouder

De IJsselbode

Wethouder Jocko Rensen van Progressief Akkoord (PAK) heeft met onmiddelijke ingang zijn werkzaamheden als wethouder neergelegd. Was de steen des aanstoots de aangekondigde sluiting van Vlinderhof en Bloesemhof, of is zijn besluit het gevolg van onverenigbaarheid van karakters tussen de wethouder en enkele raadsleden.

Bekijk artikel