Van Zaal combineert Ortec rit- en roosterplanning

Van Zaal combineert Ortec rit- en roosterplanning

in opdracht van ORTEC

Na ritplanningssysteem Ortec Routing & Dispatch implementeert sierteeltvervoerder Van Zaal Transport ook roosterplanningsysteem Ortec Workforce Scheduling. Beide systemen worden zo met elkaar gecombineerd dat de planning altijd die chauffeurs in beeld krijgt die ook daadwerkelijk beschikbaar zijn.

“Stonden voorheen de wensen van de chauffeur nog centraal, nu gaat het vooral om een optimale inzet van de auto. Roosterplanning wordt daardoor steeds belangrijker”, zegt eigenaar Merijn van Zaal.

Van Zaal Transport richt zich op transport en opslag voor de sierteeltsector. Transport vindt plaats van kweker naar veiling, tussen veilingen onderling en van veiling naar afnemers, veelal tuincentra in de Benelux en Duitsland. “Ritten worden eerst ingepland met behulp van Ortec RD. Daarna kent een planner een combinatie van truck, trailer en chauffeur toe aan een rit”, vertelt Van Zaal. Van de ruim 100 vaste medewerkers werd tot nu toe in Excel bijgehouden wie wanneer beschikbaar is. “In ons ERP-systeem NaviTrans leggen we zaken vast als welke soorten diensten chauffeurs draaien en of ze een voorkeursauto hebben. Die informatie wordt straks geëxporteerd naar Workforce Scheduling, dat de diensten vult met mensen”, licht Van Zaal toe. Via het roosterplansysteem worden roosters en diensten van zowel de chauffeurs als het overige personeel gebalanceerd op basis van de capaciteitsvraag en de contracturen. “Dat bespaart ons veel tijd”, aldus Van Zaal.

Als Workforce Scheduling is geïmplementeerd kunnen medewerkers ook online verlof aanvragen. “Personeelszaken accordeert deze aanvragen digitaal zodat we een sluitend systeem hebben” , zegt Van Zaal. Hij geeft aan dat ook de charters en uitzendkrachten in het roosterplansysteem meegenomen worden. “In het seizoen werken we met rond de 200 mensen”, aldus Van Zaal.

Bekijk persbericht