Peugeot tilt connectiviteit naar ‘the next level’ | Sjoukje Dijkstra

Peugeot tilt connectiviteit naar ‘the next level’. Meer dan verbinden.

BestelAuto.nl

Connectiviteit is voor de meeste mensen een vaag begrip. Niet voor Peugeot, dat Peugeot Connect Fleet presenteert onder het label Free2Move. Deze dienst beperkt zich niet tot Peugeot voertuigen en zal worden aangeboden aan zakelijke klanten op drie niveaus: Fleetmanagement, Ecodriving en Geolocatie.

 

Peugeot biedt diverse producten en diensten op het gebied van connectiviteit aan onder het Peugeot Connectprogramma. Peugeot Connect Fleet maakt onderdeel uit van dit programma, dat steeds populairder wordt. “Peugeot Connect wordt terecht de beste bijrijder genoemd”, aldus Ferdinand van den Berg, projectmanager Free2Move & Connectiviteit. Volgens hem doet Peugeot Connect Fleet daar nog een schepje bovenop. Vooral op het gebied van (verkeers)veiligheid.

Verkeersveiligheid en milieu
Peugeot Connect Fleet biedt een groot aantal mogelijkheden”, aldus de connectiviteitsmanager. “Dat begint al bij het doorgeven van technische informatie voor het plannen van het onderhoud. Het gaat verder wanneer de bestuurder onderweg is: van geo-localisatie van de auto’s tot een volledige analyse van de rijstijl. Na het analyseren van de gegevens geeft Peugeot Connect Fleet adviezen voor een rijstijl die meer verantwoord is ten aanzien van de verkeersveiligheid en het milieu. In feite kunnen klanten Peugeot Connect Fleet zien als een menu, bestaande uit een groot aantal services. Elke wagenparkbeheerder kan hieruit precies die informatie filteren die hij voor zijn bedrijfsvoering het meest relevant acht.”

Bekijk artikel