Klantcase: Oogheelkunde LUMC i.o.v. ORTEC

Klantcase: LUMC

in opdracht van ORTEC
Oogheelkunde LUMC

Afdeling Oogheelkunde van het Leids Universitair Medisch Centrum plant met ORTEC

De polikliniek Oogheelkunde binnen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft haar planning verbeterd en vereenvoudigd met de oplossing van ORTEC. Taken en afspraken worden minder dubbel ingepland, er is meer rust op de afdeling en de kwaliteit van de zorg is beter verankerd. De focus is weer scherp gesteld op de kerntaak van LUMC Oogheelkunde, namelijk de zorg voor de cliënt.

Situatie

De polikliniek Oogheelkunde van het Leids Universitair Medisch Centrum ervoer enige knelpunten in hun planning. Het LUMC werkte vanuit 8 verschillende planningen. Er was geen overzicht en afspraken werden vaak dubbel gepland. Tevens kostte het veel tijd om wijzigingen tijdig en volledig door te voeren.

Oplossing

Voor een inzichtelijke planning werd de ORTEC Multi Resource Planning (ORTEC MRP) aangeschaft. Deze maakt het mogelijk om de verschillende dimensies van de planning van het LUMC Oogheelkunde in één systeem te plannen. Iedere dimensie kan afzonderlijk benoemd worden, waardoor plantaken en afspraken gelijkmatig over de afdeling verdeeld
worden. Deze dimensies zijn met elkaar verbonden door middel van sessies. Hierdoor wordt direct zichtbaar welke resources
(onderdelen en mensen) ontbreken en is correctie mogelijk. Het systeem toont mogelijke alternatieven en of er taken / afspraken omgepland moeten worden.

Bekijk klantcase