Klantcase: Ben & Jerry’s Nederland i.o.v. ORTEC

Klantcase: Ben & Jerry's Nederland

in opdracht van ORTEC
Ben & Jerry’s

“Een bolletje geluk op smaak gebracht met een vleugje ORTEC Optimalisatie”

Jaarlijks produceert de Ben & Jerry’s fabriek in Hellendoorn ongeveer 40 miljoen liter Ben & Jerry’s ijs, bestemd voor heel Europa. Voor Ben & Jerry’s, onderdeel van Unilever, zijn duurzaamheid en milieu belangrijke overwegingen en dit was een van de redenen achter hun beslissing om hun magazijn te optimaliseren met ORTEC. De geïmplementeerde oplossing zorgde bij Ben & Jerry’s voor een besparing van 25% op de energiekosten waardoor ook een verlaging van de CO2 uitstoot is gerealiseerd.

Uitdagingen in de wereld van Ben & Jerry’s

De groeiende populariteit van Ben & Jerry’s ijs zette de distributie faciliteit van Ben & Jerry’s onder druk. Zowel het expeditiemagazijn als de fabriek zagen zich door de toenemende volumes voor een grote uitdaging geplaatst.

Bovendien kostte het opslaan en uitslaan van pallets teveel tijd. Daarnaast heeft Ben & Jerry’s te maken met een strak tijd frame (5 dagen per week van 7 uur ’s ochtends tot 19.00 uur ‘s avonds), waarbinnen er af en aan gereden mag worden door vrachtwagens.

Het ruimtegebrek op de locatie zorgde ervoor dat uitbreiding van het vrieshuis geen realistische optie was. Daarom ging de ijsfabrikant op zoek naar een geschikte oplossing die hen zou toestaan om de bestaande opslagruimte efficiënter te gebruiken en te vrachtwagens sneller te beladen.

Bekijk klantcase