De IJsselbode week 21 2019

IJsselbode week 21

De IJsselbode

De huis-aan-huis krant De IJsselbode verschijnt elke dinsdag in de regio Haastrecht, Oudewater en Montfoort. Voor deze editie van 21 mei 2019 heeft Sjoukje Dijkstra de onderstaande artikelen geschreven.

Deze vrijwilligers komt u donderdag weer tegen op het stembureau…

Het zijn vaak dezelfde vertrouwde gezichten bij de stembureaus. Ze controleren de stembiljetten, legitimaties en tellen stemmen. Jeanne de Wit, Wim van der Stok en Christina Heeringa doen dat al jaren. Ook aanstaande donderdag tijdens de Europese Verkiezingen staan ze weer paraat… Of beter, ze zitten… Waar je ze tegen komt, en waarom ze dit doen, dat vertellen ze aan de IJsselbode. Tussen de drie vrijwilligers zijn veel overeenkomsten.

Bekijk artikel

99e jaaruitvoering in St. Joseph druk bezocht
Slapeloze nachten voor Ons Genoegen met 100e verjaardag voor de deur…

De zaal van St. Joseph in Montfoort liep afgelopen zaterdagavond vanaf 19.00 uur snel vol. Jong en oud kwam af op de 99e jaaruitvoering van muziekvereniging Ons Genoegen. Tijdens de avond werden twee jubilarissen gehuldigd en werd bestuurslid Jan de Bruin uitgeroepen tot erelid.

“We bestaan volgend jaar 100 jaar. Ik zal u wel vertellen dat we aan het voorbereiden zijn, waar je dus ook slapeloze nachten van krijgt”, zo opende de voorzitter Jan de Koning de jaaruitvoering. “We hebben hier best wat zenuwen en spanning voor, maar ik denk dat het helemaal goed gaat komen. We krijgen vast en zeker een geweldig jaar! In de loop van de afgelopen 99 jaar hebben we veel acties gehad, die belangrijk waren voor ons”, zo blikte hij terug. “Van tobbedansen tot de halve marathon Linschoten, de Voice of Montfoort en het Guiness Book of records. Het is teveel om op te noemen. Daaruit zullen we volgend jaar een keuze maken, want een aantal goed opgezette acties laten we zeker terugkomen tijdens ons 100-jarig bestaan. We zijn blij dat u met zo’n grote getale gekomen bent. Rest mij nu de microfoon over te geven aan Liesbeth Koning.”

Bekijk artikel

43e Avondvierdaagse zit er weer op
De pas zat er goed in!

De Avondvierdaagse is nog  maar net achter de rug, en de volgende wordt al weer aangekondigd op de website van a4dmontfoort.nl. Het weer zat mee. De pas zat er goed in. Al met al, een geslaagde 43e editie van de Avondvierdaagse…

Vanaf dag één echoden de geijkte liedjes weer langs wegen en paden van Montfoort. “Wie we zijhijn, en waar we vandaan komen!” De krentebollen van bakkerij Van Rooijen, de appels van Vlooswijk, de pakjes drinken van de Appie, de ijsjes van de Rabobank en kaasjes van Doruvael vonden gretig aftrek bij de wandelaars. Rabobank Montfoort zette mascotte PinPin in. “Dat is mijn zoon”, lachte een Rabobank medewerkster. “Toen hij hoorde dat we dit gingen doen, wou hij zelf er graag in.”

Bekijk artikel

40e KPJ Boerendag trekt duizenden bezoekers
“Er zijn al heel wat Boerendag baby’s geboren in die 40 jaar tijd”

Van vrijdagavond tot zondag 19 mei werd de 40e Boerendag gehouden. De KPJ Boerendag werd op spectaculaire wijze ingeluid met de navelstrengrace, waarbij Merwin Vernooij er met de hoofdprijs vandoor ging.

Op zowel vrijdag- als zaterdagavond kwamen honderden mensen feesten met Van Dik Hout, Zanger Kafke en DJ Tjeusto, en op zondag opende de boerderij aan Achthoven West de deuren voor het grote publiek. 4500 mensen kwamen er op zondag af op de Boerendag die dit jaar bij de familie Vendrig werd gehouden. Frank Gerards, die al voor de 8e keer (dit jaar als voorzitter) betrokken is bij de organisatie van de Boerendag, laat weten dat het een “super weekend” was. “We hadden onwijs veel bezoekers, het was heerlijk weer en – zoals altijd – heel gezellig.” Dat kan de familie Vendrig, die dit jaar gastgezin mocht zijn, beamen. “Alles was super”, laten ze maandag weten aan de IJsselbode. “Alleen het opruimen moet nu nog gebeuren”, verzucht Gerards. “Dat hopen we vanavond, of anders dinsdag klaar te hebben.”

Bekijk artikel

Groep acht van het Kompas geslaagd voor het EHBO-diploma

De leerlingen van groep acht van het Kompas, kregen afgelopen vrijdag hun EHBO-diploma uitgereikt door brandweer commandant Bonne-René van Ringelesteijn. Vanaf januari kregen de kinderen wekelijks EHBO-les. Vrijdag werd zowel de theorie als praktijk bij ze getoetst.

In een klaslokaal wordt hard gewerkt. Anja de Jong die de kinderen les gaf, ziet erop toe dat het binnen de tijd gebeurt, en de kinderen op tijd van plek wisselen. “Daar toetst meneer Hoepel ze op theorie”, fluistert ze. “Bij die mevrouw zijn ze verband aan het toetsen. En daar oefenen we de stabiele zijligging.” Tussendoor werpt ze een blik op haar telefoon. “Nog een halve minuut”, zegt ze tegen de kinderen. “Hier rouleren zes kinderen in groepjes van twee”, vertelt ze. “We zijn expres eerder begonnen, zodat we het binnen de tijd zouden redden.”

Bekijk artikel