Giel Schuffelers: van Grosvenor House in Londen naar BusterRent in Amsterdam

Tegenwind nodig om vooruit te komen

Alumni Zuyd

Giel Schuffelers (hotelschool): van Grosvenor House in Londen naar BusterRent in Amsterdam

Oud-hotelschool student Giel Schuffelers is een verwoed kitesurfer. Kitesurfers hebben harde tegenwind nodig om zo hoog mogelijk de lucht in te gaan. Voor Giel geldt dat ook in zijn professioneel leven. Als alles op rolletjes loopt, is de uitdaging snel verdwenen en wordt het tijd op zoek te gaan naar iets nieuws.

Als je na je opleiding bij de Hoge Hotelschool Maastricht aan de slag kunt als event manager bij de hotelketen Le Meridien Apollo in Amsterdam en daarna in diezelfde functie bij het Grosvenor House Hotel in Londen, met uitzicht op Hydepark, lijkt je carrièrepad in de hotellerie uitgestippeld. Zeker als hospitality in je genen zit.

WAT TREKT JOU IN HOSPITALITY?

Giel: “Vanaf mijn 14e is hospitality in mijn bloed gaan kruipen in het Brand’s Beerhoes tegenover het station in Maastricht. Daar tapte ik stiekem de mooiste biertjes, als de kastelein even aan het ‘sjansen’ was met z’n vriendin. Via vele wegen ben ik verder gegaan in de hotellerie. Ik heb altijd een 5 sterren ambitie gehad. Grosvenor House in Londen, met 2000 man voor lunch en ’s avonds nog eens voor diner, met vele celebrities, is wel het hoogtepunt geweest. Wat mij in de hospitality industrie aanspreekt, is de dynamiek tussen de verschillende afdelingen die elkaar allemaal nodig hebben en versterken van midden, laag tot hoog. Daarnaast vind ik het leuk werken in de diversiteit aan culturen. De high profile evenementen in het Londense hotel voor het koninklijk huis of de Engelse Oscars waren het neusje van de zalm. Die evenementen gaven mij echt een kick.”

Bekijk artikel