Carglass digitaliseert planning en werkbonnen

Carglass digitaliseert planning en werkbonnen

in opdracht van ORTEC

Autoruit-reparateur Carglass digitaliseert zijn serviceplanning en werkbonnen met de planningsoplossing van Ortec en Sigmax. Deze zogeheten Field Service Suite is een gezamenlijke oplossing voor bedrijven en instellingen die met mensen in de buitendienst werken. Bij Carglass zorgen vanuit 58 vestigingen en een mobiele dienst zo’n 350 monteurs voor reparaties en vervanging van autoruiten. Voorheen plande elk filiaal handmatig opdrachten in; nu werkt het reparatiebedrijf met zes plancentra waarbij met de software steeds een dag vooruit wordt ingepland.

De planners bij Carglass voeren in het Field Service Suite-plansysteem in wanneer de monteurs de komende weken beschikbaar zijn en of ze op een filiaal of mobiel werken. Deze data gebruikt het systeem bij het berekenen van de planning. De planners bekijken dagelijks om 16.00 uur de planning voor de volgende dag. Waar nodig voeren ze handmatig wijzigingen door. Bijvoorbeeld om opdrachten door te zetten naar een andere monteur.

Ook in de loop van de dag komen er online of telefonisch nieuwe opdrachten binnen. Op basis van het type auto, kenteken en locatie, berekent de software automatisch een aantal suggesties voor een afspraak. Zodra de klant een keuze voor een locatie, dag en tijdstip heeft gemaakt, wordt de opdracht aangemaakt in het enterprise resource planning (erp)-systeem (een maatwerk-Oracle-toepassing) van Carglass en de planning per filiaal en per monteur bijgewerkt.

Bekijk persbericht