Bronsdieven slaan ook toe in Montfoort | Tekst: Sjoukje Dijkstra

Bronsdieven slaan ook toe in Montfoort

De IJsselbode

Afgelopen woensdagnacht hebben dieven in Harmelen en Montfoort beelden ontvreemd van het schoolplein. In Harmelen ging het om een koperen haan van basisschool de Horizon. Bij basisschool de Graaf Jan van Montfoort werd het bekende paardje van kunstenaar Gabriël Sterk gestolen.

 

Tienke Bouwmeester, een van de leerkrachten van basisschool Graaf Jan in Montfoort laat weten het erg jammer te vinden. Ze plaatste persoonlijk een oproep in de Facebook groep ‘Je bent Montfoortenaar als…’, waarin ze mensen oproept die iets verdachts hebben gezien, om zich te melden.

“Het is in de nacht van woensdag- of donderdagnacht gestolen”, zegt ze. Ze vertelt dat een bewoner uit de buurt reageerde op haar Facebook post, waarin ze zei dat ze de honden ’s nachts tussen half twee en twee uur had horen aanslaan. Ze zegt: “Het is een zwaar beeld, en het was duidelijk uitgezaagd. Dat konden we zien. Ze moeten het beeld over het hek hebben getild, want dat was op slot.”

Een van de ouders, die haar kinderen op de Graaf Jan heeft, laat weten dat het beeld er woensdagavond, toen zij de school bezocht, gewoon nog stond. Ook vanuit de kinderen, die vaak op het beeld klommen en ermee speelden, wordt er verslagen gereageerd. “Een stel kinderen uit groep drie wou op woensdag zelfs een reddingsactie ondernemen om het beeld terug te halen”, vertelt een moeder.

Bekijk artikel