4 en 5 mei - Sjoukje Dijkstra

Op 4 mei worden dit jaar ook de vluchtelingen herdacht. Van wie is dat linkse politiek correcte idee afkomstig? 

Al een lange tijd herdenken we op 4 mei niet meer alleen de slachtoffers van WOII. We herdenken alle slachtoffers van oorlogen wereldwijd. Het was dus al een slap aftreksel van wat het ooit was (een herdenking van de Nederlandse slachtoffers tijdens WOII), maar dat wordt nog erger. Nu de vluchtelingen er ook bij op een hoop worden geveegd. Vluchtelingen, van wie ook een groot deel economisch en klimaat vluchteling is. Niet minder erg, en herdenken lijkt me een goed initiatief, MAAR:

Niet. Op. 4 mei!

 

Waarom alles op een hoop?

Vanwaar toch die behoefte om alles op een hoop te vegen? Met de herdenking rondom de MH17 herdenken we toch ook niet ALLE slachtoffers van neergehaalde (en gecrashte) vliegtuigen wereldwijd?

Waarom hier dan wel? Is het om uit te wissen wat er toen is gebeurd? De deportatie van en moord op miljoenen Joden wordt nauwelijks nog benoemd. De vluchtelingen krijgen 3000 witte kruizen. Nogmaals, mooi initiatief, maar waarom niet op een EIGEN herdenkingsdag? Waarom MOET en ZOU dat op 4 mei?

Trap na

Het is een trap na voor nabestaanden, de Joodse gemeenschap, oud verzetsstrijders en evt (concentratiekamp) overlevenden. Daarmee zeg je in feite dat hun verdriet niet meer van deze tijd is. Niet meer actueel. En bedankt!

Door de verbreding op te zoeken wordt de 4 mei herdenking een hol begrip. Een los en identiteitsloos samengeraapt zooitje ongeregeld bij elkaar. Zo politiek correct dat het gewoon een nare bijsmaak krijgt. Ik herdenk altijd. Maar nooit zal ik herdenken op de manier zoals die nu wordt ingericht! De 4 mei herdenking op tv sla ik daarom dit jaar over.

Nooit!

Nooit! Zolang ik tenminste nog de vrijheid heb om hier anders over te denken… Tegenwoordig geldt toch: vrijheid van meningsuiting is voorbehouden aan de linkse main stream (media). En wat vieren we dan 5 mei ook alweer? Vrijheid! Ja, maar met bijsmaak en een vraagteken, want hoe lang nog?

 

 

Tags: , , ,

Plaats een reactie

Sjoukje Dijkstra

Nuchter, sociaal, christelijk bewogen. Zomaar een paar woorden die op van toepassing zijn op Sjoukje. Na 4 zwangerschappen mama van 2. Sjoukje geniet van het leven en haar gezin. Hoewel, soms ook even niet... ;)

Sjoukje timmert hard aan de weg als freelance tekstschrijver, journalist en social media specialist. Daarnaast schrijft Sjoukje blogs voor Love2BeMama.com

Sjoukje op MAMA2BE.com

Recente berichten