Montfoortse boer en boerin blikken terug op boerenprotest

De IJsselbode

Dat de boerenactie van vorige week zoveel positieve reactie zou krijgen, dat had boerin Irma Scholman uit Montfoort nooit gedacht. Zij deed samen met haar man vorige week mee aan de actie. Ook Montfoortenaar Adriaan Nederend reed mee. “Het was super”, zegt hij.

Zelfs in Montfoort stond het verkeer afgelopen dinsdag even vast. Nederend grinnikt. “Ik hoorde het.” Tegen negenen was het filerijden geblazen tussen de molen ‘De Valk’ en het tuincentrum, omdat automobilisten de A12 meden. “Echt waar?”, vraagt Scholman een tikje schuldbewust, maar ze is vooral blij met alle steun die er is gekomen. Tijdens de actie en ook naderhand. “Hartverwarmend.”

Bekijk artikel

Ook Montfoortse boeren doen weer mee!

De IJsselbode

Eerder dan gepland, staat er morgen weer een boerenprotest op de agenda. Boeren uit het hele land rijden dit keer richting Bilthoven naar het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en daarna door naar Den Haag. Ook uit Montfoort doen er weer boeren mee.

In ieder geval een 20-tal boeren zullen meedoen, verwacht Irma Scholman, die tijdens de vorige actie van de partij was met haar man. Dit maal weet ze niet zeker of ze er bij kan zijn. “We hebben vier kalfkoeien staan. Als die kalfjes precies dan komen, dan ga ik niet, maar dan zal mijn man gaan. We zullen hoe dan ook van de partij zijn. Met z’n tweeën of een van ons.”

Bekijk artikel