Leiden wil praktisch pro-life zijn | Katholiek Nieuwsblad, tekst: Sjoukje Dijkstra

Leiden wil praktisch pro-life zijn

Katholiek Nieuwsblad

Eind 2018 moet het Babyhuis Leiden de deuren openen, in het pand naast de Lodewijkkerk. Voor het zover is, zijn er nog wat hobbels te nemen. Met name op financieel gebied.

 

Stefan Tax, kartrekker van het Babyhuis Leiden, ziet het project als een antwoord op de gebeden uit de Leidse parochie voor de bescherming van het ongeboren leven. Zweverig is hij niet, maar hij denkt dat het zo heeft moeten zijn dat juist hij dit op zijn pad kreeg. “Ik weet mij gezegend met vier gezonde kinderen, een vijfde kindje is onderweg. Vanuit die rijkdom wil ik mij met liefde inzetten voor moeders, baby’s en kinderen in kwetsbare omstandigheden.”

Effectief gebed
Dat het Babyhuis in Leiden er gaat komen is volgens Tax, die ook in het kerkbestuur zit van de Leidse Sint-Jozefkerk, mede te danken aan Katholiek Nieuwsblad. Daar las hij een paar jaren geleden ‘toevallig’ over Barbara Muller en haar Stichting Beschermde Wieg. “Hierop zocht ik contact, we dronken een kopje koffie samen, en er ontstond een vriendschap. Barbara vertelde me dat ze het Babyhuis in meer steden wilde opzetten. ‘Toevallig’ wist ik dat het pand naast de Lodewijkkerk in Leiden leeg stond.” Hij zegt: “Ik weet dat ze er ook graag zusters in hadden gehad, maar gelukkig lijken die nu gehuisvest te gaan worden in de pastorie van de Sint-Jozefkerk. Dus het gebed voor zusters in Leiden is ook effectief.”

Bekijk artikel