Groot Dictee voor het goede doel in de Antoniushof | Tekst: Sjoukje Dijkstra

Groot Dictee voor het goede doel in de Antoniushof

De IJsselbode

“We laten de Belgen er toch niet weer met de winst van door gaan”

20 april, vanaf 20.00 uur zal de Antoniushof het decor zijn van een strijd tussen echte ‘spellingstijgers’. Iedereen die wat heeft met taal of iets wil doen voor het goede doel, kan er terecht, laat Ben van Zutphen weten van de Lionsclub Het Stigt, organisator van het dictee.

Het is voor de tweede keer dat het groot Stigts Dictee gehouden zal worden. Negen jaar geleden vond de laatste editie plaats. “Toen was het een Vlaming die er met de winst vandoor ging”, vertelt Van Zutphen. “Diezelfde man staat nu weer ingeschreven. Ik heb hem van de week gecontacteerd om hem te vragen of hij toevallig nog de wisseltrofee had, die wij hem hebben gegeven. Het was een glazen bokaal.” Hij gaf aan het zeer spijtig te vinden, maar dat die van de schoorsteen bij z’n grootmoeder was gevallen. “Ach welja”, zegt hij hoofdschuddend.

Van Zutphen vindt het wel grappig. “Die Belgen zijn altijd zo goed in spelling. Dat zie je ook altijd in die landelijke dictees. Laten we ze nu weer winnen, hier in onze eigen stad?”, daagt hij de Montfoortenaren en uit. “Eigenlijk is het ook gewoon een leuk avondje uit”, zegt hij. “Kom je niet voor de spellingswedstrijd, dan voor het goede doel misschien. De opbrengst van het dictee komt ten goede aan diverse goede doelen, zoals ‘Met je hart’ en eenzame ouderen in Montfoort en Linschoten.”

Bekijk artikel