Zomervakantie is weer begonnen | tekst: Sjoukje Dijkstra

De Zomervakantie is weer begonnen

De IJsselbode

Basisschoolkinderen Montfoort zwaaien en glijden uit

Zoals traditioneel gebruikelijk is, gleden de kids van de basisscholen van Montfoort weer uit. Groep 2 naar groep 3, groep 8 naar het voortgezet onderwijs. Er werd stil gestaan bij mijlpalen, even wennen in een nieuwe groep, en feest gevierd, want de zomervakantie is nu echt begonnen!

Dat zal het Knopenbad deze week ook merken. Met de voorspelde tropische temperaturen, zal het zwembad naar verwachting volstromen met kinderen die (nog) niet op vakantie gaan. Ook in aanloop naar de zomervakantie toe, kon er al flink genoten worden van het zonnetje.

Zo hadden de 38 kids van groep 8 van de Howiblo er lekker weer bij, toen zij uit zwaaiden en uitgleden. De ouders die traditioneel het laatste feestje voor de kids van groep 8 regelen, hadden ditmaal huifkarren laten komen. Die brachten de kinderen naar het festival terrein bij een van de ouders thuis. Alwaar ze naar hartenlust konden springen op de trampoline, het springkussen, en waar ze zelf suikerspinnen mochten maken. In de tuin was een tent van STAM aanwezig, die ze even hadden kunnen lenen. In de tent waren kinderen creatief bezig met het beschilderen van aardewerken ketting hangers of schoteltjes.

Bekijk artikel