“De O in SWOM is van ondersteuning voor iedereen!” | Directrice Marie-José Hermans

“De O in SWOM is van ondersteuning voor iedereen!”

De IJsselbode

Directrice Marie-José Hermans wil waarde toevoegen met SWOM

Het is alweer een half jaar dat ze als directrice aan het roer staat van SWOM (Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort/ Linschoten). Marie-José Hermans voelt zich  hier helemaal op haar plek. Haar doel: “SWOM nog beter op de kaart zetten als welzijnsorganisatie van en voor iedereen.”

Ze heeft heel veel ideeën voor SWOM. “Het moet duidelijk zijn dat de O in onze naam voor Ondersteuning staat. Dat kun je wel in de kop zetten”, zegt ze lachend. “Veel mensen denken nog dat het alleen om ouderen gaat, maar het is voor alle (volwassen) inwoners van Montfoort. Met als uitzondering de inzet voor jeugdige mantelzorgers. Natuurlijk zijn ouderen ook onze doelgroep. Maar we doen nog zoveel meer, voor anderen. Bij het Aanschuifdiner bijvoorbeeld is iedereen welkom. Grootouders met (klein)kinderen, alleenstaanden, jonge stelletjes, enzovoorts.”

Iedere samenleving heeft een verbindende factor nodig, zoals SWOM daar één van is, meent ze. SWOM en de gemeente Montfoort zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als ze eenmaal op haar praatstoel zit, wordt duidelijk hoe gedreven en gepassioneerd Hermans is. Tegelijk spreekt ze ingetogen en vertelt ze heel bescheiden over haar rol. Ze is niet van de spotlights. Liever zet ze alle medewerkers van SWOM zelf in het zonnetje. Voor hen zit ze er: “Wat ik wil doen is als leidinggevende de kaders scheppen, waarbinnen zij hun werk goed kunnen doen. Samen de stip op de horizon bepalen en de juiste koers vinden. Bij SWOM werken allemaal inhoudelijke professionals. Van hen hoor ik wat zij nodig hebben, zodat ik ze kan ondersteunen en de veiligheid en ruimte kan bieden om hun werk goed te doen.”

Bekijk artikel